“New York Times” shkruan për 10 vjetorin e Pavarësisë së Kosovës

16 Shkurt, 2018 - 8:59 am

Në prag të 10 vjetorit të pavarësisë së Kosovës, gazeta prestigjioze amerikane “New York Times” ka shkruar për të.

Andrew Testa, që gjatë kohës së luftës ka qenë fotograf, rreth 20 vite më parë, siç shkruhet në tekst, është kthyer pas kaq viteve në Kosovë për të parë se banorët e këtij vendi kan kaq pak arsye për të festuar.

“Nëse nuk do të ishte për të gjithë ata që dhanë jetën për liri, do të thoja të kthehemi ashtu si ishte më parë” i tha një plak fotografit.

Këtij shkrimi në New York Times i kanë bashkëngjitur edhe një fotografi të një shtëpie në murin e të cilës janë të pikturuara shqiponja dhe flamuri kombëtar.

Të fundit

Të ngjajshme