U dëmtua nga tërmeti i 26 nëntorit, nis restaurimi i Kalasë Mesjetare të Prezës, Kulla e Sahatit

17 Qershor, 2021 - 2:37 pm

Restaurimi i Kalasë Mesjetare të Prezës, Kulla e Sahatit është një ndër përfitueset e financimit të Fondit të Ambasadorëve për Trashëgiminë Kulturore nga SHBA.

Kryetari i Bashkisë së Vorës, Gentian Picari bëri të ditur sot se ky është një tjetër projekt i rëndësishëm që ka nisur për restaurimin e objekteve apo vendeve kulturore të dëmtuara nga tërmeti i 26 nëntorit.

“Falë financimit të Fondit të Ambasadorëve për Trashëgiminë Kulturore nga SHBA, një tjetër projekt i rëndësishëm ka nisur për restaurimin e objekteve apo vendeve kulturore të dëmtuara nga tërmeti i 26 nëntorit”, u shpreh Picari.

“Granti është nënshkruar nga Ambasadorja Amerikane Yuri Kim dhe Ministrja e Kulturës, Elva Margariti, ndër të cilat përfituese e këtij granti është edhe Restaurimi i Kalasë Mesjetare Të Prezës, Kulla e Sahatit”, tha ai.

“Jemi shumë falënderues për mbështetjen maksimale që po na jepet për rindërtimin dhe rimëkëmbjen e jetës dhe trashëgimisë tonë kulturore”, theksoi Picari. /atsh / KultPlus.com

Të ngjajshme