Një monument me Skënderbeun po ndërtohet afër Elbasanit (VIDEO)

10 Janar, 2018 - 6:42 pm

Një Skëndërbe me përmasa që kurrë nuk e keni parë më parë. Monumenti po realizohet në Labinot, fushë 6 km larg Elbasanit.

Ngjan si diçka e përafërt me portretet e presidentëve në Amerikë të gdhendura në mal. Autor i veprës gjigante është skulptori Fiqiri Kasa.

Sipas të dhënave, Gjergji i Madh është porositur nga Gjergj Luca, në Elbasan.

Gjithçka duket se përkon edhe me 550 vjetorin e vdekjes së Skëndërbeut dhe me shpalljen e këtij viti si Viti I Skëndërbeut në trojet Mbarëkombëtare.

Do të jetë vetëm portreti i Heroit tonë Kombëtar Gjergj Kastriotit, Skënderbeut. Ky monument do të jetë 8 m i lartë. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme