займ на карту онлайн потребительский кредит

Për Sava Janjiq, po punohet për ndarjen territoriale të Kosovës sipas parimit etnik

23 Nëntor, 2018 - 2:07 pm

Igumeni i manastirit të Deçanit, Sava Janjiq, deklaroi se ka informata relativisht kredibile nga burime vendëse e ndërkombëtare se po punohet aktivisht në hollësitë e ndarjes territoriale të Kosovës sipas parimit etnik dhe se negociatat për këtë po zhvillohen në rrethe shumë të ngushta dhe në fshehtësinë më të madhe. Në një intervistë dhënë të përjavshmes NIN, Igumeni Janjiq tha kjo po ndodh në mënyrë që të ketë disa “elemente kozmetike të mbrojtjes për pjesën tjetër të popullsisë serbe që do të mbetet në anën tjetër të kufirit si dhe për disa manastire”, transmeton Koha.net.

Ai ka shtuar se duke pasur parasysh kapacitetet institucionale dhe demokratike të Kosovës, nuk duhet të kesh imagjinatë shumë që ta marrësh me mend se si do të funksionojë e gjithë kjo, citohet të ketë thënë Janjiq.

Sipas fjalëve të tij, “qëllimi është që Kosova të përfshihet në sistemin e Kombeve të Bashkuara, e pastaj nuk do të kishte pengesa për bashkimin e Prishtinës me Tiranën”, ndërsa “në fund Serbia as që do të duhej të pranonte Kosovën”.

“(Serbia – v.j) Do të kufizohej me Shqipërinë , përkatësisht do të ndodhte ajo që presidenti i Serbisë edhe vetë e kishte thënë një kohë, “kufizimi midis serbëve e shqiptarëve” ka thënë Janiq.

Ai ka thënë se druan që “ modeli atesit dhe autokratr i shoqërisë i krijuar këtu pas Luftës së Dytë Botërore përjeton vetëm ndryshimet e jashtme, por në esencë nuk ndryshon”. / KultPlus.com

Të ngjajshme