Përmes folklorit dhe traditës, 100 këngëtarë e valltarë të muzikës popullore u shfaqën në festivalin ‘Divani Lunxhot’

30 Gusht, 2021 - 5:28 pm

Festivali “Divani lunxhot”, organizim i Bashkisë Gjirokastër, është kthyer në traditë të përvitshme, duke gjallëruar çdo verë zonën e Lunxhërisë.

Edicioni i 7-të i Festivalit “Divani lunxhot” mblodhi sërish në fshatin Dhoksat, të Gjirokastrës, artistët popullorë nga zona të ndryshme të vendit.

Në skenën e tij, interpretuan 7 grupe dhe ansamble foklorike dhe rreth 100 këngëtarë dhe valltarë të muzikës popullore.

Artdashësit, jo vetëm banorë të zonës por edhe turistë, ndoqën plot interes folklorin e pasur të zonave të Gjirokastrës, Lunxhërisë, Tepelenës, Delvinës, Kolonjës, Livadhjasë, etj.

Krahas krijimtarisë folklorike, vlerë e shtuar e këtij festivali ishte edhe prezantimi i veshjeve dhe kostumografisë popullore, të zonave të ndryshme të vendit. /atsh/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme