Porto Palermo, një mrekulli natyrore dhe historike (FOTO)

18 Korrik, 2017 - 1:49 pm

Porto Palermo është një gji në bregdetin e Jonit. Më herët është quajtur Gjiri i Panormos.

Ndodhet në krahun e djathtë të rrugës automobilistike Vlorë-Sarandë, 8 km në jug të Himarës. Në të ndodhet edhe kalaja trekëndore e Ali Pash Tepelenës, që përmban në vetvete dhe një legjendë: Flitet se kalaja e Porto Palermos u ngrit nga Ali Pashai posaçërisht si dhuratë për Vasiliqinë e tij.

Sot, besimtarët janë të shumtë. Ata vijnë, ndezin qirinj, hedhin monedha në arkën e kishës dhe largohen me shpresën se, ky gjest do t’u shpërblehet në jetën e përditshme. Në këtë Park të vogël Natyror Detar, vijnë edhe shumë vizitort të huaj që i shtyjnë bukuria natyrore dhe vetë intriga historike e kalasë.

Në tre-mujorin e fundit ka patur rreth 8000 vizitorë. Është një mrekulli natyrore dhe historike. / KultPlus.com

Të ngjajshme