Uta Ibrahimi dhuron për Muzeun e Gjilanit kazmën me të cilën u ngjit në Everest dhe Manaslu

19 Tetor, 2017 - 7:38 pm

Uta Ibrahimi është femra e parë që është ngjitur në dy maje të larta brenda një viti, shkruan KultPlus.

Uta është gruaja e parë shqiptare e cila me sukses është ngjitur në majën Everest – 8848 metra mbi nivelin e detit, në muajin maj të këtij viti si dhe në muajin shtator ajo ka shënuar ngjitjen e dytë, atë në majën e Manasolus, 8160 m e lartë.

Gjithë këto ngjitje Uta i bëri edhe me ndihmën e një kazme e cila do të mbetet histori për shqiptarët.

Për tu ruajtur në mënyrën dhe vendin e duhur, kjo kazmë historike sot i është dorëzuar Muzeut të Gjilanit.

Për këtë gjë ka njoftuar vetë Uta e cila është shprehur e lumtur që ka kontribuuar në këtë Muze.

“Gjilani nuk ka autostradë, por ka histori e njerëz të edukum. E ka muzeun e vet e që asht i mbushun me gjana që i kanë sjell vet njerëzit… Sot, me shumë kënaqësi, pas kërkesës së drejtoreshës së Muzeut të Gjilanit znj. Gjylishen e dhash edhe unë kontributin tim … dhurova kazmën historike me të cilën u ngjita në 2 çatitë e tokës, si gruaja e parë shqiptare, Everest 8848 dhe Manaslu 8163”, ka shkruar ajo në Facebook. / KultPlus.com

Të ngjajshme