Prishtina shënon përvjetorin e përfundimit të Luftës së Parë Botërore

8 Nëntor, 2018 - 4:30 pm

Lufta e Parë Botërore apo Lufta e Madhe ishte lufta që përfshiu pothuajse gjithë botën, nga viti 1914 deri në vitin 1918. Kjo luftë filloi më 28 korrik 1914 dhe përfundoi më 11 nëntor 1918 me fitoren e Paktit të Trefishtë, shkruan KultPlus.

Në shënim të përvjetorit të përfundimit të Luftës së Parë Botërore, nesër, në ora 14:00, pranë Pallatit të Rinisë në Prishtinë, nxënësit e shkollave fillore do të vendosin lule.

Lufta e Parë Botërore ishte lufta që përfshiu pothuajse gjithë botën, nga viti 1914 deri në vitin 1918. Kjo luftë e paparë ndonjëherë në historinë e njerëzimit si pasojë kishte edhe humbjen e 20 milionë njerëzve. “Lufta e Madhe” përfshiu gjashtë kontinentet e banuara të lëmshit tokësor: Evropën, Azinë, Afrikën, Amerikën e Jugut, Amerikën e Veriut dhe Australinë. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme