Restaurohet shtëpia e Ryshyt Këpuskës në Gjakovë (FOTO)

31 Mars, 2023 - 3:29 pm

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka publikuar fotografi nga shtëpia e restauruar e Ryshyt Këpuskës, e cila i takon aseteve të trashëgimisë kulturore, shkruan KultPlus.

Kjo shtëpi konsiderohet të jetë një nga shtëpitë më të vjetra të qytetit të Gjakovës, me rëndësi të veçantë arkitekturore për qytetin.

‘Një nga shtëpitë më të vjetra në Gjakovë pas punimeve nga profesionistët ka marrë pamje të re. Shtëpia e Ryshyt Këpuskës në rrugën e Çabratit përfaqëson vlera unike të trashëgimisë kulturore si dhe ka rëndësi të veçantë arkitekturore për qytetin.’, thuhet në njoftimin e MKRS-së.

Të fundit

Të ngjajshme