Sheshi “Skënderbej”, Rama: Xhevahir i Europës, faqe e bardhë për Shqipërinë

24 Qershor, 2018 - 4:00 pm

Kryeministri Edi Rama e ka konsideruar trofeu europian të sheshit “Skënderbej”, si një faqe të bardhë në historinë e Tiranës dhe Shqipërisë së Rilindjes Urbane.

Kryeministri, Edi Rama në fjalën e tij tha se “është legjitime që sot ta kremtoj këtë trofe të rëndësishëm dhe krejt të veçantë për Tiranën dhe Shqipërinë, bashkë me përfaqësuesit, bashkë me ekipin e arkitektëve, skuadrës realizuese dhe punëtorëve të thjeshtë dhe padyshim te ata që besuan te ky projekt që nga konceptimi deri më sot te realizimi i një vizioni të transformuar për Tiranën dhe Shqipërinë.

Më tej, Kryeministri shtoi se ky shesh për shumë e shumë dekada të historisë së vet ka qenë një shesh betejash politike.

“U kthye në një shesh betejash të tillash me kosto të humbura financiare për ta zhdukur dhe mbuluar me tamponin jeshil, që për fat të mirë i takon të shkuarës.

“Mbi historinë e këtij projekti mund të bëhet një libër i tërë, por jo vetëm unë por dhe të tjerë mund ta bëjnë librin e një rilindje urbane e sheshit “Skënderbej”. Dhe një nga frazat e përmendura nga kundërshtarët e këtij projekti, ishte një projekt kriminal i bazuar të ethet e një fitimi marramendës apo një zonë ku do të përfitonin në këtë projekt ka qenë një nga lajmet e rreme, siç është lajm i rrem kampi i refugjatëve apo të tjera lajmë të rreme që i dëgjojmë dita ditës. Është një betejë me lajmet e rreme, por koha vendosin në vend të vërtetën, sepse sheshi “Skënderbej” u kthye në faqen e bardhë të kryeqytetit dhe të Shqipërisë dhe që mori çmimin unikal të hapësirës publike më të bukur në europë për vitin 2017”,- përfundoi Kryeministri./ata

Të fundit

Të ngjajshme