Shpend Ahmeti: Vendosja e flamurit për 10-vjetorin i përket qeverisë

12 Shkurt, 2018 - 9:20 am

I pari i Prishtinës, Shpend Ahmeti, mbrëmë bëri një reagim nëpërmjet rrjetit social Facebook, duke iu drejtuar të gjithë qytetarëve mbi debatin për Flamurin e Republikës së Kosovës.

Ahmeti, duke cituar ligjet e Republikës së Kosovës, tregoi se kjo ngjarje është nën protokollin e Qeverisë së Republikës së Kosovës, kështu që sipas tij, dihet që 10-vjetori është eveniment shtetërorë, shkruan KultPlus.

Po sjellim të plotë reagimin e Shpend Ahmetit:

“Po e shoh një debat të gjatë në lidhje me flamurin shtetëror të Kosovës i cili me apo me pa qëllim po drejtohet te Komuna me rastin e 10 vjetorit të shpalljes së pavarësisë.
E para, une jam kryetar i Prishtinës, kryeqytet i Republikës së Kosovës, me kushtetutë e ligje në fuqi, të cilat i zbatojmë dhe i respektojmë.
E dyta, vendosja e simboleve shtetërore rregullohet me Ligjin 03/L-038 për përdorimin e simboleve shtetërore të Kosovës dhe Ligjin 03/L-032 për protokollin e shtetit.
Aty është shumë e qartë.
Neni 3 pika 4.
“Protokolli i Shtetit kryen këto funksione:
1.4. përgjigjet për organizimin e ceremonive për festat zyrtare, memorialë, shtetërorë dhe lokale, në rastet kur ato janë jubilare dhe kur për organizimin e të cilave formohet me vendim të Qeverisë të Republikës së Kosovës një komision shtetëror.”
Neni 15 paragrafi 2
“Në mjediset e jashtme flamuri shtetëror i Republikës së Kosovës qëndron i ngritur mbi ose pranë selive të institucioneve qendrore dhe lokale qeveritare, në pikat kufitare si dhe përfaqësitë diplomatike të Republikës së Kosovës, njëzetekatër (24) orë dhe i ndriçuar drejtpërdrejtë gjatë natës. Në rastet e festave zyrtare dhe memoriale flamuri ngritët edhe në vende të tjera me autorizimin e Kryeministrit, për evenimente shtetërorë ose të kryetarit të Komunës, për evenimente lokale.”
Besoj se dihet që 10 vjetori është eveniment shtetëror.

Të fundit

Të ngjajshme