Sot është miratuar projekti për restaurimin e shtëpisë së At Gjergj Fishtës

23 Tetor, 2019 - 5:30 pm

Bashkia e Lezhës sot ka marrë vendim që të restaurohet shtëpia e At Gjergj Fishtës, politikanit dhe atdhetarit të shquar të kombit shqiptar, shkruan KultPlus.com

Ky vendim ka ardhur sot kur Fishta ka përvjetorin e 148-të të lindjes së tij.

“Më në fund, mbërriti lajmi i shumëpritur nga unë dhe të gjithë atdhetarët shqiptare, por sidomos nga adhuruesit e të Madhit AT GJERGJ FISHTA. Falë ndërhyrjes së Kryetarit të Bashkisë Lezhë, Z.Pjerin Ndreu, Këshilli Kombëtar i Restaurimeve në Institutin e Monumenteve të Kulturës, ka miratuar projektin për “Restaurimin e Banesës së At Gjergj Fishtës”…

Bëhet fjalë për projektin e konceptuar nga ana ime dhe realizuar nga Arkitekt Projektues, Dodë Zhuba, në fillim të këtij viti dhe në kuadrin e “Projektit 100 Fshatrat”. Më pas projekti është konsultuar dhe adaptuar nga specialistët e Institutit të Monumenteve të Kulturës, duke dalë në variantin final që është miratuar nga K.K.R. me dt.18.09.2019 me Vendim Nr.303.

Së shpejti, do të marrë zgjidhje edhe problematika e pronësisë mbi “Truallin e Kullës ku ka lindur At Gjergj Fishta”, sepse aty do të ndërtohet një objekt shumë dinjitoz. Respekt dhe mirënjohje pa fund”, ka shkruar në Facebook, Paulin Zefi.

Të fundit

Të ngjajshme