Studioja projektuese që refuzon konkursin për “Operën e Teatrin”, nëse duhet rrënuar objekti i “Germia”

3 Tetor, 2018 - 11:54 pm

Me një donacion 15 milionë e 400 mijë eurosh nga Bashkimi Evropian e 250 mijë nga komuna e Prishtinës, në vitin 2019 pritet të nisë projektimi e më pas realizimi për ndërtimin e sallës koncertale tek ish-shtëpia e mallrave “Gërmia” në Prishtinë.

Javën e kaluar veçse ka filluar të nënshkruhet peticioni për mbrojtjen e ish Shtëpisë së Mallrave Gërmia. Me iniciativë nga DoCoMoM_Kosova, peticioni kërkon të mbrohet kjo ndërtesë së cilës i kanoset rrënimi për t’i hapur rrugë sallës koncertale.

Kundër kësaj ideje ka dalë edhe studioja e projektimit Innarch e cila ka thënë se nuk do të marrë pjesë në konkursin për “Operën dhe Teatrin” në Prishtinë, nëse duhet rrënuar objekti i Shtëpisë së Mallrave në Prishtinë “Gërmia”.

“Jemi kundër rrënimit të këtij objekti”, shkruhet në reagimin e tyre në Facebook./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme