займ на карту онлайн потребительский кредит

Trashëgimia kulturore e Sarandës, më pranë të rinjve

26 Mars, 2019 - 10:30 pm

 Të rinjtë dhe fëmijët shqiptarë gjithnjë e më shumë po shfaqin interes për njohjen me trashëgiminë kulturore dhe folklorin shqiptar.

“Veshjet popullore të Shqipërisë së Jugut” ishte tema e mësimit të hapur të zhvillluar sot me nxënësit e klasës së 8 B në shkollën “9 Tetori” Sarandë.

Nën kujdesin e specialistëve të sektorit të Kulturës Kombëtare Sarandë dhe mësueses Laureta Vaso nxënësit u njohën me disa nga monumentet më të rëndësishme të rajonit tonë si ”Bazilika-Sinagogë”, “Manastiri i 40 shenjtorëve”, “Kalaja e Onhezmit”, “Kalaja e Lëkursit” në bashkinë e Sarandës dhe “Manastiri i Mesopotamit”, “Manastiri i Kostarit”, “Puset e Dhrovjanit”, “Parkun Arkeologjik të Finiqit” në bashkinë e Finiqit dhe “Xhamia e Gjin Aleksit”, “ Kalaja e Delvinës”, “Kompleksi Islamik i Xhermëhallës” në bashkinë e Delvinës.

Nxënësit pasi dëgjuan me shumë interes përshkrimin nga specialistët folën dhe treguan dijet e tyre për këto monumente. /ata

Të ngjajshme