Vendet që hanë më shumë çokollatë në botë

22 Nëntor, 2018 - 2:30 pm

Konsumi i çokollatës përmirëson aftësitë njohëse, që mund të rrisë prodhimin e përgjithshëm shkencor të një vendi, si dhe gjithashtu nivele më të larta të inteligjencës nxisin dëshirën për ta konsumuar atë.

Sipas një studimi të realizuar nga Universiteti i Kolumbisë, nëse konsumoni shumë çokollatë keni më shumë mundësi të fitoni një Çmim Nobel.

Në vijim po ju sjellim listën e vendeve që konsumojnë më shumë çokollatë në botë:

Rusia – 5.3 kilogramë për person

Finlanda – 5.3 kg/person

Sllovakia – 5.4 kg/person

Suedia – 5.4 kg/person

Estonia – 6 kg/person

Norvegji – 6.6 kg/person

Britania e Madhe – 7.5 kg/person

Irlanda – 7.5 kg/person

Austria – 7.8 kg/person

Gjermani – 7.9 kg/person

Zvicra – 9 kg/person.

Të fundit

Të ngjajshme