Zhduket vula 400-vjeçare në rethana misterioze, nisin hetimet në Arkivën e Shteti

18 Maj, 2019 - 6:40 pm

Është zhdukur nga arkiva e shtetit një vulë 400 vjeçare, për të cilën burime nga prokuroria shpjegojnë se janë pyetur 15 shtetas.

Fermani i Manastirit të Kamenës është dërguar pranë Laboratorit të Drejtorisë së Policisë Shkencore, ku dhe është bërë ekspertimi nga eksperti përkatës për të përcaktuar nëse penjtë që mbanin vulën janë prerë me mjet mprehës apo janë këputur si pasojë e kohezionit.

Megjithëse të gjitha rrethanat flasin për një vjedhje të organizuar, nisur edhe nga fakti se një ditë para se të zhdukej objekti, kamerat ishin fikur.

Duke qenë se kamera e brendshme në godinë ka rezultuar e fikur, pritet të bëhet edhe ekspertimi mbi serverin e kamerave, për të përcaktuar mënyrën sesi është fikur serveri, por edhe detaje të tjera që mund të jenë me shumë vlerë për hetimin.27.al/KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme