Disa ide të Noam Chomsky rreth qeverisjes, artit dhe arsimit

11 Korrik, 2019 - 6:10 pm

Kam frikë se Amerika është shitur e blerë vite më parë. Ndoshta këtë fat e kanë të gjitha vendet.

Nëse nuk besoni në lirinë e shprehjes së njerëzve do të thotë që nuk besojmë te njerëzimi

Propaganda është për një demokraci se çfarë është fyerja për një shtet totalitar.

Të gjithë janë të shqetësuar për ndalimin e terrorizmit. E pra, ekziston një mënyrë e lehtë: fillimisht mos merrni pjesë në të.

Arsimi është një sistem i injorancës së imponuar.

Bibla është një nga librat më gjenocidalë në histori.

Avram Noam Chomsky është filozof, linguist, kritik i normave sociale dhe aktivist politik amerikan.

Atë e kanë quajtur “babai i gjuhësisë moderne”.

Chomsky është gjithashtu një figurë e rëndësishme në filozofinë analitike dhe një nga themeluesit e fushës së shkencës njohëse./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme