Dita Ndërkombëtare e Artit – “Artist talk” në COD, me piktorët Naxhi Bakalli dhe Nazmi Hoxha

16 Prill, 2024 - 2:11 pm

Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Artit, si dhe në vijim të ekspozitës “Dreams within a Dream”, Qendra për Hapje dhe Dialog (COD) organizoi dje një bisedë me artistin Nazmi Hoxha.

“Artist talk” u moderua nga kuratorja Eridana Çano dhe artisti i mirënjohur Naxhi Bakalli.

Nazmi Hoxha rrëfeu krijimtarinë e tij artistike përgjatë jetesës në Amerikë, si dhe ndau përvojën vetjake ndër vite.

Kujtimet e sjella nga mjeshtri Bakalli u bazuan në koherencën dhe vazhdueshmërinë pa dalë nga thelbi, duke qenë korrekt me këndvështrimin e tij si artist, i cili është imponues.

Ndërsa kuratorja Çano solli për të pranishmit këndvështrimin e saj për udhëtimin në Amerikë për të përzgjedhur e kuruar këtë ekspozitë, e cila u përgëzua nga artisti duke u quajtur edhe si “këndvështrimi nga një sy i tretë”, dhe kjo e befason artistin duke u kthyer nga autor, në vizitor./ora/KultPlus.com

Të ngjajshme