Ndërron jetë operatori i filmit Ilia Terpini

14 Korrik, 2018 - 12:16 am

Ndërron jetë në moshën 82-vjeçare, operatori i shumë filmave artistik, Ilia Terpini.

Ilia Terpini ka qëndruar prapa kamerës për 34 vite.

Në arkivin e filmit si operator mbajnë firmën e Terpinit  27 filma artistikë dhe mbi 150 dokumentarë. Operatori i njohur ishte “Artist i merituar”, dhe  nderuar me një serë çmimesh. Si  “Medaljen e punës”, “Çmimin e Republikës”.

Ilia Terpini është vlerësuar me medalje në 6 festivale të filmit si dhe ka çmim kombëtar për fotografinë artistike. Ai mban urdhrin “Mjeshtër i madh”. Ilia Terpini filmoi filmat e njohur “Dimri i fundit”, “Ballë për ballë”, “I teti në bronx”, “Mësonjëtorja”, “Flutura në kabinën time”./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme