A janë histori kujtimet tona?

10 Tetor, 2018 - 4:00 pm

Më 18 tetor me fillim nga ora 19:00, në Galerinë Kombëtare të Kosovës, hapet edicioni i 12-të i ekspozitës dhe Çmimit Muslim Mulliqi, shkruan KultPlus.

Iniciuar në vitin 2003 nga Ministria e Kulturës e Kosovës për të promovuar artistët vizual në Kosovë, ekspozita e Çmimit Muslim Mulliqi është ekspozita më e rëndësishme për artet bashkëkohore vizuale në Kosovë.

Kjo është një ekspozitë e kuruar me pjesëmarrës vendorë dhe ndërkombëtarë, përgatitur nga një apo shumë kurator të jashtëm që përzgjedhin artistët vendorë edhe ata ndërkombëtarë.

Tani në edicionin e tij të 12-të, Çmimi Muslim Mulliqi tenton të pozicionohet si një nga projektet më interesante të artit bashkëkohor në regjion. Një katalog ekskluziv do të botohet dhe shpërndahet ndërkombëtarisht.

Juria profesionale do të përzgjedh një fitues që merr çmimin për veprën më të mirë të paraqitur të artit pamor.

Juria e këtij edicionit të dymbëdhjetë të MM është:
Visar Mulliqi, profesor i pikturës në Fakultetin e Arteve në UP;
Dita Starova-Qerimi, drejtoreshë e Galerisë Kombëtare të Maqedonisë;
Valentina Bonizzi, artiste vizuale.

Ekspozita Çmimi “Muslim Mulliqi” do të mbledh së bashku si artistët kosovarë ashtu edhe ata ndërkombëtarë dhe do të përfshijë si veprat ekzistuese ashtu edhe projektet e bërë posaçërisht për ekspozitën. Nga shikimi i parë i lidhjes tradicionale ndërmjet artit dhe shoqërisë, ekspozita ka për synim që të tërheq një publik të gjerë që do të zbulojë përmbajtjen konceptuale, sociale dhe politike pas një hapësire tërheqëse vizuale.

Autorja e konceptit dhe përzgjedhësja e artistëve të këtij edicioni është Iara Boubnova, kuratore e artit bashkëkohor dhe kritike arti nga Sofja./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme