Adea Ademi dhe Srdjan Conic, fituesit e garës për posterin më të mirë lidhur me arsimin cilësor (FOTO)

7 Maj, 2018 - 5:59 pm

Gili Hoxhaj
Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë dhe Zyra Informative dhe Kulturore e Bashkimit Evropian kanë organizuar mjaft aktivitete për të shënuar Ditën e Evropës. Një ndër ta ka qenë edhe gara për dizajnimin e postereve dhe sloganeve në rëndësinë e arsimit cilësor në Kosovë.

Në një ekspozitë në Qndren Informative dhe Kulturore t Bashkimit Evropian, janë prezantuar punimet e garuesve dhe janë ndarë dy çmime kryesore për dizajnimin e posterit dhe sloganit më të mirë. Sredan Conic dhe Adea Ademi, kanë fituar çmimet kryesore të kësaj gare, shkruan KultPlus.

“Educated people don’t settle for underdevelopment”, shkruhet në sloganin e Adea Ademi, e cila sot edhe pranoi shpërblimin për vendin e parë. Pasi që pranoi çmimin, ajo u shpreh falënderuese ndërsa tha se puna në këtë poster i ka dhuruar shumë kënaqësi. Ajo po ashtu falënderoi edhe profesorin Agon Nimani.

Riccardo Serri nga Bashkimi Europian tha se kjo është një javë shumë e rëndësishme e cila do te përcillet me shumë aktivitete.

“Në kuadër të kësaj nuk po festojmë vetëm për Evropën por edhe për Rëndësinë e Edukimit dhe dhe ky është qëllimi i kampanjës tonë që fokusohet në rëndësinë e arsimimit. Ne do të mundohemi që t’iu mbështesim sa më shumë në këtë aspekt “u shpreh Serri.
Serri po ashtu tha se kjo ekspozitë përmban punime shumë të bukura dhe është vështirë që të dhurohet vetëm një çmim.

Posterët janë pjesë e ekspozitës në EUICC në Prishtinë dhe në Mitrovicë, si pjesë e aktiviteteve për Ditën e Evropës. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme