‘Anibar’ prezanton jurinë e edicionit të 8-të

7 Gusht, 2017 - 5:41 pm

Festivali Ndërkombëtar i Animacionit ‘Anibar’ ka prezantuar jurinë e edicionit të 8-të. Juria është e përbërë nga një grup i animatorëve vlerësues kritik, të kompletuar në fushën e animacionit, të cilët janë të njohur për punën e tyre, përcjellë KultPlus.

Ndarë në katër kategori garuese të festivalit, këtë vit juria do të vlerësojë 90 filma të cilët reflektojë diversitetin e programit të këtij edicioni, që tregon animacionin në të gjitha format e veta.

Juria kryesore është e përbërë nga: Aneta Ozorek- Poloni, Georges Schwizgebel- Zvicër, Pedro Rivero- Spanjë, Gerta Xhelo- Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Tünde Vollenbroek- Holandë.

Ndërsa juria e studentëve e përbërë nga Andi Gola – Kosovë, Edvin Susuri – Kosovë, Jeta Dobranja – Kosovë dhe Lunik Berisha – Kosovë, është juri e bazuar në studentë Kosovar, të ofruar me mundësinë e përmirësimit të aftësive profesionale me anë të festivalit, ku do të kenë mundësinë të mentorohen nga një profesionist në termet e vlerësimit. Mentori i jurisë së studentëve është Maros Brojo – Sllovakia.
Festivali ‘Anibar’ fillon më datë 14 gushtë dhe zgjatë deri më 20 gusht. /KultPlus.com

Të ngjajshme