Edhe tre ditë përfundon konkursi për programin e vitit 2022 në Galerinë Kombëtare të Kosovës

17 Nëntor, 2021 - 11:30 am

Përmes një postimi në llogarinë zyrtare “Facebook”, Galeria Kombëtare e Kosovës ka njoftuar për shpalljen e këtij konkursi, shkruan KultPlus.

Konkursi do të jetë i hapur për artistë nga fusha e pikturës, skulpturës, dizajnit grafik, grafikës, instalacionit, fotografisë, videos, performancës si dhe projekteve interdisciplinare, për ekspozita personale;

Projekte kuratoriale nga fusha e pikturës, skulpturës, dizajnit grafik, grafikës, instalacionit, fotografisë, videos, performancës si dhe projekteve interdisciplinare për ekspozita grupore.

GKK ka bërë të ditur se konkurruesit duhet të sjellin këto përgatitje:

Për pikturë/dizajn/grafikë/fotografi etj: 10 punime të shtypura me ngjyra, në formatin A3, me kualitet të lartë (minimum 600 x 800 dpi), me dimensione të cekura në titull, Për video/audio: Material me kohëzgjatje prej maksimum 10 minuta;

Për skulpturë/instalacion/performancë: fotografi të punimit;

Biografinë profesionale; Ese përshkruese prej 500 fjalësh për konceptin e ekspozitës (Word ose PDF).

Kushtet janë si në vijim:

Punimet  duhet të jenë të realizuara viteve të fundit dhe të paekspozuara më heret në GKK.

Artisti të ketë mbajtur së paku 3 ekspozita personale në Kosovë apo jashtë vendit (vlen per ekspozitat personale);

Nuk pranohen punimet fizike (piktura, skulptura, të tjera).

Konkursi është hapur më 18  tetor dhe përfundon më 20 nëntor./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme