Ekspertët e artit pohojnë se kanë zbuluar punimin e parë të Leonardo Da Vinçit

24 Qershor, 2018 - 7:00 pm

Shkollarët në Itali po pohojnë se kanë gjetur pikturën e parë apo atë më të hershme të cilën e ka realizuar gjeniu i renesancës Leonardo Da Vinçi.

Piktura e gjetur mendohet se është nënshkruar nga Da Vinçi kur ai ishte 18 vjeçar, përcjellë KultPlus.

CNN ka publikuar një artikull ku tregon se është zbuluar një pikture e cila përmban në të shënimin “Da Vinci Lionardo”, shkrim ku i cili është pothuajse i padukshëm për syrin e njeriut dhe datën “1471”.

Kështu Profesori i Historisë së Artit, Ernesto Solari dhe ekspertja e dorëshkrimeve, Rosa Bonfantina, kanë njoftuar se kjo mund të jetë puna e parë e njohur e piktorit.

“Shpresoj që punimi do të mbetet në Itali, kjo është pjesë e trashëgimisë sonë. Ky punim është punimi më i ri i piktorit që është shënuar deri më tani, është tepër i çmuar”, ka thënë Solari.

Punimi është gjetur nga pasardhësit e familjes aristrokrate Fenice në Ravello, Itali, ka bërë të ditur Ernesto Solari./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme