Ekspozitë në Berat me fotografitë e monumenteve kulturore të Prizrenit

12 Maj, 2022 - 7:15 pm

Tipologjitë e objekteve kulturore të qytetit të Prizrenit’’ titullohet ekspozita e çelur sot në qytetin e Beratit nga QRTK Prizren dhe DRTK Berat.Kjo ekspozitë u hap në kuadër të marrëveshjes për bashkëpunim të lidhur ndërmjet Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit të Republikës së Kosovës dhe Ministrisë së Kulturës të Republikës së Shqipërisë në fushën e trashëgimisë kulturore dhe muzeve.

Nëpërmjet fotografive dhe skicave u prezantuan 21 monumentet më të veçanta të trashëgimisë kulturore të qytetit të Prizrenit që përshkruajnë evoluimin e trashëgimisë arkitekturore nga antikiteti e deri tek shtëpitë tradicionale të shekullit XIX-XX.

Aktiviteti informoi qytetarët e Beratit për vlerat dhe potencialin e trashëgimisë kulturore të Prizrenit dhe solli rritjen e bashkëpunimit kulturore e shkëmbimin e eksperiencave ndërmjet stafeve të trashëgimisë kulturore të dy vendeve.Në aktivitet morën pjesë deputeti i Partisë Socialiste, Fadil Nasufi dhe përfaqësues të institucioneve të qytetit të Beratit./atsh/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme