Italia organizon ekspozitë retrospektive të artistes serbe Marina Abramoviq

14 Gusht, 2017 - 11:58 am

Pasi ka ekspozuar punët e ndryshme nga Ai Weiwei dhe Bill Viola, Palazzo Strozzi do të sjellë ekspozitën retrospektive të një prej artisteve më të njohura në botë.

Gjyshja e artit bashkëkohor performues, siç e quajnë, Marina Abramoviq vjen në Firence në këtë ekspozitë që e sjellë karrierën e saj prej gati pesë dekadash.

Rreth 100 punë artistike do të ekspozohen me datë 21 shtator të vitit tjetër. Artistja serbe gjithmonë ka punuar me një inspirim që nuk e ka larguar nga shteti italian.

Disa prej punëve më të rëndësishme të Marina Abramoviq po i radhisim këtu:

https://www.youtube.com/watch?v=eStKDxzffZs

https://www.youtube.com/watch?v=OS0Tg0IjCp4

https://www.youtube.com/watch?v=QcaaVZrUC44

Të ngjajshme