Krimet naziste edhe në një karikaturë të 1944-s

12 Nëntor, 2021 - 9:00 pm

Një historian holandez pretendon se ka zbuluar shembullin më të vjetër të mbijetuar të karikaturave që përshkruanin kushtet në kampet e përqendrimit të drejtuara nga nazistët, të cilat ishin pjesë e një përpjekjeje të epokës së Luftës së Dytë Botërore për të nxjerrë në pah shkeljet e kryera nga nazistët.

E titulluar “Parada e vdekjes naziste”, komiku i vitit 1944 tregon përshkrime të gjalla, të bazuara në dëshmi të njerëzve që transportohen në vagonët e bagëtive, njerëz që vriten në dhomat e gazit të pajisura për dush dhe djegien e mëpasme të kufomave në furra.

Kees Ribbens, një profesor në Institutin NIOD për Studimet e Luftës, Holokaustit dhe Gjenocidit, theksoi se ai gjeti modelet e shitura nga një tregtar në internet.

Vizatimet ishin nga Maria Froehlich, një emigrante amerikane nga Austria, e cila mund ta ketë bazuar punën e saj në dëshminë e ushtarëve sovjetikë, pasi ata u liruan nga një kamp përqendrimi në Majdanek.

Shumë njoftime pati nga Evropa gjatë Luftës së Dytë Botërore mbi përpjekjet për të asgjësuar hebrenjtë, por shumë prej tyre nuk u besuan nga publiku i gjerë./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme