Mbretëresha e Egjiptit të lashtë, Nefertiti dhe mbreti Akhenaten më në fund në fotografi

5 Prill, 2021 - 5:28 pm

Fotografi Bas Uterwijk është përpjekur të rindërtojë fytyrat e Akhenaten dhe Nerfertiti, mbretit dhe mbretëreshës së Egjiptit të lashtë. Portrete moderne të shquara të arritura përmes përdorimit të inteligjencës artificiale.

Në fund të Dinastisë së 18-të, Akhenaten dhe Nefertiti ishin mbreti dhe mbretëresha e Egjiptit. Nuk dihet shumë për ta.

Një statujë e famshme e çiftit, që daton në shekullin e 14 para Krishtit u zbulua gjatë gërmimeve në Tell el-Amarna në 1912.

Statuja është madhështore, jashtëzakonisht e ruajtur mirë dhe i ka rezistuar kohës, duke zbuluar stolitë me shumë ngjyra./ KultPlus.com

Të ngjajshme