National Geographic publikon fotografitë e grave ndër vite, shpalos mënyrën si janë trajtuar ato

22 Nëntor, 2019 - 5:30 pm

Në pritje të 100-vjetorit të amendamentit të 19-të, National Geographic ka botuar ”Women: A Century of Change”, që në shqip i bie ”Gratë, një shekull ndryshimi”, një libër ky që mbështetet në arkivin e gjerë të organizatës 130-vjeçare për të treguar fotografitë e grave dhe mënyrën e tyre të jetesës.

Siç shprehet në hyrje Susan Goldberg, kryeredaktorja e revistës, libri ka për qëllim “të ofrojë pamje të grave me kalimin e kohës – si u perceptuan, si u trajtuan, sa fuqi kishin ose nuk kishin dhe sa do të kenë deri në ditët e sotme.

“Qëllimi përfundimtar, shkruan ajo, është “të sjellë më shumë jetë të grave në dritë “.

Këtu janë disa nga fotografitë që TheGuardian i ka selektuar për t’i publikuar në gazetën e tyre. / KultPlus.com

Portret i një vajze indiane.
Fotografia: Roland W

Foto e një marshimi të votimit të grave në Avenue Avenue të Pensilvania në Washington DC, e cila u botua në numrin e vitit 1913 të National Geographic
Fotografia: National Geographic

Tre gra japoneze të veshura me kimonos tradicionale pozojnë pas lulëzimit të qershisë në 1918
Fotografia: Eliza R Scidmore

Nxënëset e shkollës në Ganë ndihmojnë në përgatitjen e hapjes së maternitetit Maranatha duke mbajtur karrige në ceremoni
Fotografia: Randy Olson

Shefi Caleen Audrey Sisk Franco – udhëheqësi shpirtëror dhe folësi i fundit i gjuhës së fisit të saj – dërgon lutje tymi drejt malit Shasta në Kaliforni
Fotografia: Lynn Johnson

Një eksploruese ngjitet mbi gjymtyrë gjigande të shpellave që dikur ishin nën ujë në Carlsbad Caverns, New Mexico
Fotografia: Robbie Shone

Në një fermë në Kentucky, vajzat luajnë gjatë një pushimi, nënë-bijë, për të ndihmuar vajzat të kuptojnë dhe vlerësojnë trupat e tyre ndërsa ndryshojnë me fillimin e pubertetit
Fotografi: Kitra Cahana

Shtatzëna Noor Nisa, në punë, ndihmohet nga nëna e saj pasi makina e saj u shkatërrua në rrugën për në spital, në Afganistan
Fotografia: Lynsey Addario

Të fundit

Të ngjajshme