Nysret Metarapi, fotografi që la gjurmë ndër vite

28 Qershor, 2022 - 4:26 pm

Nysret Metarapi u lindë në Mitrovicë në vitin 1937 dhe vdiq në vitin 2018. Ishte fitues i një varg çmimesh për fotografi. E shfaqi pasionin për fotografi që kur mbajti aparatin e parë fotografik në dorë, FK Box në vitin 1951 dhe nuk u ndal asnjëherë në përsosjen e artit të fotografisë.

Në vitet 1970 dhe vitin 1980 përderisa punonte në gazetën e vetme periodike ‘Zëri i Rinisë” në Prishtinë, si fotoreporter mbuloi gjithë fushat e mundshme në Kosovë, përkatësisht në kohën e ish- Jugosllavisë, duke përfshirë këtu ngjarjet në politikë, sport, art dhe argëtim.

Vazhdoi t’i mbulonte ngjarjet dhe konfliktet në Kosovë në kohën e filleve të ish- Jugosllavisë, në fillim të viteve ’90.

Ishte fotografi i parë që përdori fotografi me ngjyra në gazetë të shtypur.

Disa prej fotove të fotografit Metarapi gjatë viteve:

1982 Suzana Mancic, Prishtinë (photo: Nysret Metarapi)
1985 Ali Podrimja, Prishtinë (photo: Nysret Metarapi)

Të fundit

Të ngjajshme