Skulptorja Arjeta Miftari surprizon Tiranën me ekspozitë

19 Shkurt, 2019 - 12:30 pm

Jeta Zymberi

Gjithçka nisi në Prishtinë, për të vazhduar tutje me ekspozita të tjera, deri tek ato jashtë vendit në Berlin e së fundmi edhe në Francë, aty ku skulptorja Arjeta Miftari vendosi që “Hyjneshat” e saj t’i lejë në duart e atyre që e donin atë figurë arti. Ajo u kthye pa hyjneshat e saj në Prishtinë, por me zemrën plot për gjithë atë përkrahje e fjalët e mira që kishte marrë atje, shkruan KultPlus.

Por, si duket Arjeta nuk mund të ju ndahet “Hyjneshave”, ajo sapo është kthyer ka filluar punën për krijimin e skulpturave të reja të cilat tashmë i ka përfunduar.

Këto 10 skulptura i janë përkushtuar feminizmit dhe janë punuar me material rezines dhe nga druri.

Puna për këto skulptura ka filluar me qëllimin e ekspozimit të tyre në Tiranë, atje ku do të shpalosen nesër për publikun. Përveç skulpturave, kësaj radhe, për herë të parë do ekspozohen edhe 40 fotografi gjatë procesit të punës së realizimit të skulpturave dhe poashtu do të ekspozohet edhe një dokumentar për punën e Arjetës dhe 15 fotografi të hyjneshave të realizuara në pëlhurë.

“Kësaj radhe “Hyjneshat” që i kam realizuar i janë përkushtuar feminizmit edhe gruas shtatzëne ku jam munduar ta paraqes në forma të ndryshme. Por duke mos i lënë anash edhe motivet tradicional që i kam realizuar gjithmonë nëpër skulpturat”, ka thënë Miftari për KultPlus.

Ekspozita personale e skulptores Arjeta Miftari e titulluar “Rrugëtimi” do të hapet në Muzeun Historik Kombëtar

Pos këtyre, Arjeta na bën me dije se do të ketë edhe një befasi për publikun e cila mbetet të shihet nesër.

“Kjo ekspozitë është motiv dhe ja kam borxh Tiranës pasi që në vitin 2014 dhe vitin 2018 më kanë përzgjedhë skulptore të vitit dhe duke qenë pjesë e shumë projekteve të konservimit dhe restaurimit nëpër Shqipëri e kam pa të arsyeshme që kësaj radhe të prezantohem në Tiranë që e kam shumë për zemër”, ka treguar Miftari tutje.

Kjo ekspozitë e kuruar nga Skender Boshtrakaj, do të hapet më datë 20 shkurt në ora 18:00 dhe do të qëndroj e hapur për dy javë në Muzeun Historik Kombëtar të Tiranës. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme