‘Është e tmerrshme që ekzistojnë armët nukleare me të cilat njerëzit kërcënohen’

6 Mars, 2022 - 6:04 pm

Aktori Robert De Niro ka folur për pushtimin rus të Ukrainës kur u shfaq para studentëve në Universitetin e Kembrixhit për të mbajtur një fjalim, përcjell KultPlus.

Ai foli për karrierën e tij të aktrimit, por kur u pyet për pikëpamjet e tij për Ukrainën, ai tha: “Duhet të ngrihesh dhe të thuash ‘nuk mund ta bësh këtë, është gabim’.

“Duhet të bëjmë diçka për të ndaluar këtë lloj agresioni. Është kaq e thjeshtë. Nuk ka të bëjë as me demokracinë, ka të bëjë me të drejtën dhe të gabuarën – të vërtetën”.

Aktori vuri në dyshim nëse sanksionet e vendosura ndaj Rusisë do të funksiononin.

“Sanksionet – nuk e di se si funksionon me të vërtetë, disi po, por nuk e di sa kafshim kanë, çfarë dhëmbësh kanë – kjo është me të vërtetë pyetja ime”, tha ai.

Ai gjithashtu përmendi edhe pjesën e armëve bërthamore dhe se sa të rrëzikshme janë ato.

“Dhe gjithashtu, kjo është një gjë e tmerrshme për të qenë të vetëdijshëm, se ne kemi armë bërthamore me të cilat njerëzit kërcënojnë… nëse i përdorni ato, asgjë s’do të jetë si më parë. Nuk mund ta imagjinoj këtë botë në atë gjendje”, tha ai.

Sot janë bërë 11 ditë që kur Ukraina është pushtuar nga Rusia. /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme