Filmat e Slobodan Praljak, njeriut që piu helmin në Tribunalin e Hagës (VIDEO)

29 Nëntor, 2017 - 9:30 pm

I diplomuar edhe në Akademinë e Arteve, Praljak kishte qenë drejtor teatri në Zagreb, Osijek dhe Mostar. Kurse prej vitit 1972 ai kishte punuar si artist i lirë, shkruan KultPlus.

Veprimi i Slobodan Praljak në ditën e sotme, i cili përgjatë gjykimit piu helmin dhe si pasojë ka ndërruar jetë, ishte toplajm në mediet botërore, shkruan KultPlus.

Slobodan Praljak i cili sot u shpall fajtor për krimet përgjatë luftës në Mostar të Bosnjës dhe Hercegovinës kishte punuar në vitet e hershme edhe në fushën e kulturës.

I diplomuar edhe në Akademinë e Arteve, Praljak kishte qenë drejtor teatri në Zagreb, Osijek dhe Mostar. Kurse prej vitit 1972 ai kishte punuar si artist i lirë.

Ai ka qenë regjisor i serisë televizive “Blesan i Tulipan”, sikurse edhe të serialeve të tjera dhe të dokumentarëve, kurse po ai ka bërë edhe regjinë e dy filmave të metrazhit të gjatë “Povratak Katarine Kozul”, filmi i cili është realizuar në vitin 1989, sikurse edhe filmin tjetër “Jegulje putuju u Sargasko more”, i cili është realizuar në vitin 1979. Poashtu ai ka qenë i njohur edhe për shumë skenarë dhe libra./KultPlus.com

Të ngjajshme