Filmi “Lost Exile” i Fisnik Maxhunit në televizionin zviceran

7 Gusht, 2017 - 1:06 pm

“Lost Exile”, flet për historinë e një vajzë që tenton të largohet nga Kosova për në Hungari e ngecë në Serbi, flet më së miri për tmerrin që kaluan emigrantët e Kosovës për një jetë më të mirë, shkruan KultPlus.

Filmi i metrazhit të shkurtër i regjisorit të ri kosovar Fisnik Maxhuni. “Lost Exile”, i cili është prezantuar edhe në Locarno Film Festival, por edhe në DokuFest, do të prezantohet edhe në njërin prej televizioneve kombëtare të Zvicrës, shkruan KultPlus.

Filmi do të shfaqet RTS Deux , më 15 gusht, prej orës 00:55.

“Lost Exile”, flet për historinë e një vajzë që tenton të largohet nga Kosova për në Hungari e ngecë në Serbi, flet më së miri për tmerrin që kaluan emigrantët e Kosovës për një jetë më të mirë. Filmi do të jetë në tri gjuhë, atë shqipe, serbe dhe angleze, ndërsa dy personazhet kryesore i sjellin aktorët May-linda Kosumoviq dhe Arben Bajraktari.

Ky film është kooproduksion ndërmjet Zvicrës dhe Kosovës, është i financuar nga Ministria e Jashtme e Zvicrës si dhe Ministria e Kulturës së Zvicrës e poashtu edhe televizioni nacional i Zvicrës ka financuar dhe i ka blerë të drejtat e filmit, por në Kosovë vetëm Ikonë studio, si kompani ka participuar në buxhet të filmit me një shumë simbolike./KultPlus.com

Të ngjajshme