Filmi për kitaristin Petrit Çeku nisë rrugëtimin në festivalin ZagrebDox

6 Shkurt, 2018 - 3:59 pm

Listës së filmave të cilët do të shfaqen gjatë festivalit ZagrebDox i është shtuar edhe filmi “Sarabande”, shkruan KultPlus.

Filmi i cili shtjellon udhëtimin që bëjnë së bashku regjisorja Kaltrina Krasniqi dhe kitaristi Petrit Çeku do të jetë pjesë e filmave në listën garuese në kategorinë ‘Programin Regjional’ të festivalit. http://sarabande.eu/2018/02/06/first-stop-zagrebdox-2018/

“Sarabande” ka filluar si një dokumentar personal mbi muzikën klasike të Petrit Çekut i cili në vitin 2014 ishte gati për të regjistruar në Spanjë “Bach: The Cello Suites”. Pikërisht versioni i Petrit Çekut për suitat Bach është konsideruar shumë personale, joshëse, me pasion dhe një zbulesë e mrekullueshme. Mirëpo më vonë këto xhirime gjatë rrugës për në Spanjë u shndërrua në një film mbi kufijtë dhe paligjshmërinë, për t’u përfunduar më vonë në një udhëtim të dy shokëve që udhëtonin midis ideve të shpikura të Lindjes dhe Perëndimit, të së kaluarës dhe të së ardhmes.

Festivali do të fillojë më 25 shkurt dhe do të zgjasë deri më 4 mars kurse datat e shfaqjes së filmit “Sarabande” akoma nuk janë bërë publike./ KultPlus.com

Të ngjajshme