займ на карту онлайн потребительский кредит

‘Larigitio’, filmi i cili kritikon injorancën dhe korrupcionin e zyrtarëve të Kosovës (VIDEO)

21 Qershor, 2019 - 4:40 pm

Filmi i shkurt me titullin ‘Largitio’ i regjisorit Bujar Berisha, bën fjalë për korrupcionin në vendin tonë.

“Largitio” është një fjalë latine që në periudhen e hershme dhe të mesme perandorake ushtarët edhe oficeret kanë marrë dhurata për besnikerinë e tyre. Me kalimin e kohes Largitio është shëndërruar në atë që ne sot e quajmë korrupcion. Pra Largitio është fjala ose termi më i vjeter që e definon korrupcionin.

Në film paraqitet një burrë në mesmoshë dhe i pjekur, por i frustuar nga përditshmeria. Një ditë pasi që sheh një emision në një televizion shqiptar të Kosovës e thyen atë, pra televizionin.

Regjisori Berisha, për MekuliPress thekson se: “filmi nuk ka qellim politik ose perfitim politik dhe nuk është personale kunder askujt, është thjeshtë një kritikë e hapur ndaj injorances, shoqerisë sonë si dhe ndaj veprimeve të një zyrtari të lartë shtetëror të Kosovës.” 

“Në fund të fundit mesazhi është që ne si shoqëri të vetëdijesohemi, dhe të jemi mirënjohes ndaj njëri – tjetrit edhe për kontributin më të vogël, shprehet regjisori Berisha.Të ngjajshme