Arberesha Sabani kandidatja shqiptare e Partisë së Gjelbër në Parlametin suedez

16 Gusht, 2022 - 3:45 pm

Në rajonin e Skånës në verilindje të saj, shqiptarja nga Struga Arbresha Sabani është pjesë e listës së partisë së gjelbër (MP) per zgjedhjet parlamentare.

Arbresha Sabani është një politikane që punon me çështjet e shkollës, të fëmijëve, të rinjve, barazisë gjinore dhe të drejtave funksionale.

Ajo në prezentimin e saj si kandidate për parlamentin suedez tregon:

“Gjatë rinise sime kam qenë shumë aktive në sporte të ndryshme si ping-pong për handikap, futboll dhe not. Ishte një mënyrë për mua për të qëndruar aktiv por edhe për të marrë pjesë në jetën shoqërore. Gjithashtu jam mësuese e gjimnazit e trajnuar dhe e certifikuar. Një profesion që më është për zemër”

Pra pas regjionit të Halandit tashme edhe regjioni i Skanes ka mundesi reale te dergon Arbresha Sabanin në parlamentin suedez!

Të gjithë ju që jetoni në : Hässleholm, Kristianstad, Osby, Tomelilla, Simrishamn, Ängelholm, Båstad, Perstorp, Östra Göinge dhe Örkelljunga. Mos e prisni ditën e votimit por nga 25 gushti, shko në biblotekë, sallë të kultures, kudo ku enti zgjedhor hapë qendra për votim të parakohëshem, merr listen e partise se gjelbert dhe rrubullakso numrin 1 që të pushtojmë me shqiptarë parlamentin suedez. /BotaSot/ KultPlus.com

Të ngjajshme