Brazili mirëpret të huajt që duan ta mësojnë vallëzimin samba

12 Shkurt, 2020 - 12:05 pm

Valltarët gati për karnavalin e famshëm vjetor.

Një grup valltaresh, në mesin e tyre braziliane dhe të huaja, nga vende të ndryshme të botës, u mblodhën në Rio de Janeiro për ta mësuar vallëzimin e quajtur samba.

Shkolla “Paraiso de Tuiuti”, ka qenë dhe mbetet djepi i kulturës për klasën punëtore të këtij vendi për afro 60 vjet, shkruan rtv21.tv Njëra prej valltareve të këtij vallëzimi është Jessica Hahn-Chaplin, nga Anglia. Jessica është pjesë e lëvizjes së të huajve të cilët shkuan në Brazil për të mësuar vallëzimin samba. Valltarja angleze e cila njëherësh është mësuese vallëzimi në Bristol, mendon se vallëzimi samba është paksa i komplikuar. Ajo ka thënë se është bionde dhe se kjo ka qenë problem që të përshtatet me këtë vend. Jessica po ashtu ka treguar se orët e mësimeve të këtij vallëzimi mbahen në lagje të varfra, që është tronditëse për këtë sistem. Tutje ajo ka treguar se është mësuar të mbaj orë vallëzimesh në studio me pasqyra, e këtu në Brazil, kjo nuk ndodh dhe kjo e bën të vështirë.

Mësuesi i vallëzimit në këtë shkollë është Alex Coutinho, i cili ka thënë se të interesuarit e huaj për vallëzimin samba shkojnë atje vetëm për të mësuar këtë vallëzim, dhe kthehen në vendet e tyre, dhe ajo që e bën interesante këtë është se ata promovojnë kulturën braziliane në vendet e tyre. Sipas tij, të interesuarit qëndrojnë nga dy apo tre muaj në Brazil për të mësuar sambën.

Njëra prej valltarëve të tjerë në këtë shkollë është edhe japonezja Tanaka. Ajo ka treguar se për shkollën “Paraiso de Tuiuti”, e cila ua mëson këtë vallëzim edhe të huajve ka kuptuar nga Istagrami. Kështu, ka kontaktuar me personat përgjegjës dhe ka shkuar atje.

Shkolla e vallëzimit samba “Paraiso de Tuiuti” po ashtu po bëhet gati për karnavalin e famshëm vjetor në Rio de Janeiro, i cili do të fillojë me 21 shkurt e do të përfundojë me 26 shkurt 2020./21Media/ KultPlus.com

Të ngjajshme