‘DU studime PA ngacmime!’, shoqëria civile këtë të hënë me aksion tek rektorati i Prishtinës

30 Maj, 2021 - 8:28 pm

Këtë të hënë pjesëtarët nga shoqëria civile do të dalin me një deklaratë të përbashkët lidhur me Rregulloren për Parandalimin dhe Mbrojtjen nga Ngacmimi Seksual dhe Ngacmimi në Universitetin e Prishtinës, shkruan KultPlus.

Në njoftimin për media tregohet se në leximin e kësaj deklarate do të theksohen aspektet pozitive, por edhe pikat në të cilat duhet ndryshuar kjo rregullore.

Leximi i kësaj deklarate do të bëhet të hënën më datë 31 maj, para rektoratit të Prishtinës me fillim nga ora 13:00.

Më poshtë mund të lexoni njoftimin e tyre të plotë:

Artpolis – Qendra për Art dhe Komunitet, Rrjeti i Grave të Kosovës-RrGK, Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsimim-ORCA, Qendra Kosovare për Studime Gjinore-QKSGJ dhe përfaqësues tjerë nga shoqëria civile, kanë organizuar një aksion simbolik me rastin e miratimit të rregullores së parë brenda Universitetit të Prishtinës, duke lexuar kështu një deklaratë të përbashkët para Rektoratit të Prishtinës, në ora 13:00.

Njoftojmë të gjithë që me datë 31.05.2021 duke filluar në ora 13:00 pjesëtarët nga shoqëria civile, njëherit anëtarët e grupit punues të përfshirë në procesin e draftimit të Rregullores për Parandalimin dhe Mbrojtjen nga Ngacmimi Seksual dhe Ngacmimi në Universitetin e Prishtinës, do të dalin me nje deklaratë të përbashkët për rregulloren e miratuar nga Universiteti i Prishtinës, duke theksuar aspektet pozitive po edhe përmendur pikat e ndryshuar brenda rregullores për të cilat besojmë që nuk janë në interesin më të mirë të studentëve.

Vendi: para Rektorarit të Prishtinës Ora: 13:00 Data: 31 Maj, 2021./ KultPlus.com

Të ngjajshme