“Java e Kulturës Bashkëkohore së Kosovës” në Tiranë, publikohen emrat e artistëve që do të performojnë

10 Shkurt, 2022 - 2:10 pm

Në përvjetorin e Pavarësisë së Kosovës, duke filluar nga data 14 shkurt, qendra kulturore ‘Tulla’ në bashkëpunim me Ambasadën e Kosovës dhe Bashkia Tiranë, vijnë me një program eventesh kulturore, shkruan KultPlus.

Sot, ‘Tulla’ ka bërë publike edhe emrat e artistëve që do të marrin pjesë.

KultPlus ua sjell postimin e plotë:

Artistët e përzgjedhur përfaqësojnë një pjesë të rëndësishme të muzikës moderne kosovare që u zhvillua pas vitit 1999. Përmes nismave të pavarura, në Kosovë doli një skenë muzikore që shmangu komercializmin dhe njëkohësisht arriti të jetë imprint në kujtesën kolektive. Para se të njihej për hip-hopin, Kosova themeloi dhe zhvilloi skenen alternative, e cila e vazhdoi trasimin e rrugës së nisur nga gjenerata e rock artistëve të viteve ’80 në Radio Televizionin e Prishtinës.

Genc Salihu – kurator

Me rastin e përvjetorit të Pavarësisë së Kosovës, Tulla – Culture Center në bashkëpunim me Ambasadën e Kosovës organizon në Tiranë Javën e Kulturës Bashkëkohore të Kosovës – KS #14 Shoëcase nga data 14 deri 20 shkurt 2022.

Programi muzikor do të sjellë në skenën e Tullës: KS All Stars – Dren Abazi, Shpat Deda, Genc Salihu dhe Alban Nimani, La Fazani dhe Filharmonia e Peshqve, KS Jazz Shoëcase me Nesim Maxhuni quartet.

Ky program realizohet me mbështetjen e institucioneve Kosovare dhe Shqiptare: Bashkinë e Tiranës, Komunën e Prishtinës, Qendrën Kinematografike të Kosovës, Teatrin Kombëtar të Kosovës dhe Ministrinë e Kulturës së Kosovës./ KultPlus.com

Të ngjajshme