‘Njerëzit duke vrapuar pas notave dhe titujve, kanë harruar që duhet të mësojnë’

25 Shkurt, 2019 - 11:15 pm

“Njerëzit duke vrapuar pas notave dhe titujve, kanë harruar që duhet të mësojnë. Prandaj, këtu ndodh që nxënësi të marrë nota maksimale nga klasa e parë në shkollë fillore deri në vitin e fundit në fakultet dhe prej aty të dalë ashtu siç ka hyrë në klasë të parë: thuajse analfabet. Problemi më i madh nuk është pse DEL nga fakulteti gati analfabet, por pse HYN prapë në shkollë për t’i “edukuar” brezat me “dijen” e vet.”

(Pjesë nga libri “Mesjeta ime” e autorit Ag Apolloni gjendet në libraritë: “Dukagjini”, “Artini-Toena”, “Buzuku”.)/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme