‘Respekti që meritoje ti, na bën të ndjehemi me turp’

11 Mars, 2020 - 5:57 pm

Shkruan: Bajram Mjeku

Ra ky mort e u pamë Maestro

Në këto njëzet vitet e fundit Maestro, nuk të kemi përmendur kurrë. As e kam dëgjuar dikend të flas për Ty si jeton, me kend jeton dhe me çka mbijeton…
Dje kur mora vesh se ke ndërrua jetë dhe derisa secili provonte të marrë diçka nga opusi yt dhe dinjiteti yt, më është kujtuar ano thënia e vjetër sa vet njerëzimi; ra ky mort e u pamë.
Megjithëse edhe unë kam pi rrallë ndonjë kafe me Ty, nuk kam hapësirë për mburrje dhe aq më pak nga opusi Yt të marrë sado pak lavdi.
Respekti që meritoje ti, na bën të ndjehemi me turp. Ky është fati i shkrimtarit të mirë dhe njeriut të madh Maestro. Lamtumirë dhe të qoftë i lehtë nata e parë e varrit… / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme