займ на карту онлайн потребительский кредит

Artisti që muzika e ‘shpëtoi’ nga problemet mendore

18 Shkurt, 2021 - 7:32 pm

Një muzikant që ka pasur ankth dhe depresion të rëndë, ka thënë se muzika ia ka “shpëtuar” jetën, gjatë kohës së pandemisë.

Tom Cornellit i ishte tepruar, para se të fillonte izolimi i parë që nënkuptonte se nuk mund të performonte. Kjo gjë e ka ngujuar atë “në errësirë”.

“Ka shkuar deri në atë pikë ku më është dashur t’u përgjigjem pyetjeve për mendimet vetëvrasëse, dhe të jesh në atë gjendje është e frikshme”, ka thënë ai.

Cornelli ka krijuar një bend muzikor dhe një emision për shëndetin mental dhe synon që kësisoj “t’i tregojë botës” se si arti ka mundësi ta ndihmojë në këndellje.

Muzikanti nga Somerseti ka punuar në sektorin e investimeve për 12 vjet, para se gjithçka t’i teprohej në janarin e 2020-s, në kohën kur ishte duke u përballur me problemet në shëndetin mendor. Ai porsa e kishte lënë bendin, në të cilin kishte qenë anëtar për 11 vjet, dhe e përshkruan izolimin shkaku i pandemisë si një ndjenjë që “i ka humbur gjithçka”.

“Nuk mund të bëja gjë, çdo ditë e më shumë po ngujohesha në ditë me errësirë”, ka thënë këngëtari, duke folur për BBC-në. “Mbërrita në një pikë, duke menduar se edhe sa gjatë do të shkonte para se diçka e tmerrshme të më ndodhte?”, ka shtuar ai.

Në fund të vitit 2020, Corneill e krijoi një bend të ri të quajtur “Young Martyrs” dhe e publikoi emisionin e tij mbi shëndetin mendor, të quajtur “Everyday Problems”.

Kjo gjë ka thënë se “i ka ndihmuar tepër”, si atij ashtu dhe anëtarëve të bendit që gjithashtu kanë qenë të ndikuar nga ndalesat e sektorit të organizimeve.

“Rizbulimi i muzikës ma ka shpëtuar jetën dhe tani jam duke u marrë me muzikë gjatë gjithë kohës. Jeta ime ka ndryshuar tërësisht, tani e kam një motiv të ri në jetë”, ka thënë ai.

Pandemia e koronavirusit ka nxitur shqetësime mbi ndikimin te shëndeti mendor i njerëzve. Shumë nga njerëzit që kanë punuar në sektorin e organizimeve dhe që kanë humbur mjetet e jetesës, si rezultat janë përballur me probleme.

“I jam përkushtuar misionit për ta njoftuar botën se sa e rëndësishme është që të bësh diçka çdo ditë, gjë kjo që nënkupton se jeni duke u treguar të sinqertë me veten dhe për mua kjo ishte muzika”, ka thënë Corneill. “Shpresoj që duke folur për këtë gjë dhe duke i shtyrë njerëzit që ta dëgjojnë ngjarjen time, do t’i ndihmoj dikujt tjetër që po ashtu ka kaluar nëpër kohë të vështira”. / Koha/ KultPlus.com

Të ngjajshme