‘Dridhet mali çka u ba, një baresh’ prej nesh u nda’ (VIDEO)

7 Shkurt, 2021 - 12:29 pm

Kënga e famshme “Baresha” vulë e përhershme e Bilbilit të Kosovës, Nexhmije Pagarusha, është këngë perlë shqiptare që po i reziston kohës, shkruan KultPlus.

Edhe pse kanë provuar shumë talent ta risjellin këtë këngë të fuqishme, interpretimi i vet Nexhmije Pagarushës konsiderohet të jetë më i fuqishmi.

Tekstin e kësaj kënge e ka shkruar shkrimtari i njohur për fëmijë Rifat Kukaj, kurse kompozimi i kësaj këngë është rezultat i kompozitorit të mirënjohur Rexho Mulliqi.

Më poshtë gjeni videon dhe tekstin e këngës.

Heej kam rrit shtatin

Ndër këto male

Bashk’ me qingja e me dele

Dhe bylbyla ndër zabele

Mbas kumones loje e gëzime

Si shqiponja ime

Refreni:

O era lu’n me barin o nani nani

O eni shoqe t’lozim o nani nani

O fusha gaz po m’veshet o nani nani

O lule bardh’ po qeshet o nani nani

O dridhet mali çka u ba

O lujn bareshat në shulla

O dridhet mali çka u ba

O lujn bareshat në shulla

O era lu’n me barin o nani nani

O eni shoqe t’lozim o nani nani

O lule bardh’ po qeshet o nani nani

O fusha gaz po m’veshet o nani nani

O dridhet mali çka u ba

O lujn bareshat ne shulla

O dridhet mali çka u ba

O lujn bareshat në shulla

Naninaninainaina naninanina…

2

Heej po tingëllojnë

Shumë kumona

Po gurgllon prroi malore

Nalt në qiell bjeshka me bore

N’bjeshk’ dashnija vjen me mallë

Sot nji fryme u kalle

Refreni:

O era lu’n me barin o nani nani

O eni shoqe t’lozim o nani nani

O fusha gaz po m’veshet o nani nani

O lule bardh’ po qeshet o nani nani

O dridhet mali çka u ba?

O lujn bareshat ne shulla

O dridhet mali çka u ba?

O lujn bareshat në shulla

O era lu’n me barin o nani nani

O eni shoqe t’lozim o nani nani

O lule bardh’ po qeshet o nani nani

O fusha gaz po m’veshet o nani nani

O dridhet mali çka u ba

O një baresh’ prej nesh u nda

O dridhet mali çka u ba

O lujn bareshat në shulla

Naninaninainaina naninanina…/KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme