Koncertet e Korit të Pejës në Gjermani

30 Shtator, 2018 - 2:20 pm

Kori i Universitetit Haxhi Zeka të Pejës në Kosovë po përgatitet për një koncert në Gjermani i moderuar nga dirigjenti Desar Sulejmani.

Përpara nisejes dirigjenti i këtij kori dhe njëkohësisht dekan i Fakultetit të Muzikës, Hysen Nimani ka dhënë një intervistë, në të cilën ka theksuar vlerën e këtij aktiviteti dhe punën që bëhet me këtë ansambël në Fakultetin e Pejës.

Së fundi ky kor ka dhënë dy koncerte në Kjustendill dhe Sofie të Bullgarisë.

Koncertet në Gjermani do të përmbajnë vepra nga Karl Orf (Carmina Burana) me orkestrën Heinrich Heine Symphoniker në Düsseldorf të Gjermanisë, me datat 16 dhe 18 tetor 2018. Në këtë koncert do të marrin pjesë 40 korristë nga ky Fakultet si pjesë e korrit të përgjithshëm prej rreth 120 këngëtarësh. Dirigjent do të jetë Desar Sulejmani. Koncertet do të mbahen më 16 tetor 2018 në Katedralen e qytetit Xanten dhe me datë 18 tetor 2018 në Tonhalle Düsseldorf, sallën kryesore të koncerteve në kryeqytetin e shtetit federal të Rinit Verior dhe Vestfalisë (Teatri Oberhausen).

Gjithashtu Korri i Fakultetit të Pejës do të mbajë edhe një koncert tjetër “a capella” në Esen të Gjermanisë. Programi do të përmbajë vepra korale nga autorë Shqiptarë e Kosovarë si dhe nga autorë të huaj.

Duke përshëndetur aktivitetet artistike të Korit të Pejës, ashtu dhe të gjithë trupave artistike të Kosovës, të cilat po tregohen shumë aktive në paraqitjet jashtë vendit të tyre, na vjen keq për apatinë dhe paaftësinë e trupave tona artistike në Shqipëri të cilat jo vetëm që kanë pak kontakte profesionale me botën, por dhe pothuajse nuk kanë asnjë axhendë koncertale në drejtim të Evropës./opusalb

Të fundit

Të ngjajshme