“Më merr në krahët e tua, si merr femijën nëna”

24 Tetor, 2021 - 9:00 pm

Ikona e këngës shqiptare Vaçe Zela, lindi më 7 prill 1939, me zërin e saj mahnitës e të papërsëritshëm për më shumë se 40 vjet krijoi mitin e saj të pavdekësisë, duke hyrë në zemrën e çdo shqiptari brenda e jashtë atdheut.

Këngët e saj ndër vite mbeten të preferuara edhe sot nga publiku. Ajo i dhuroi publikut dhe muzikës shqiptare, zërin e saj të artë.

KultPlus sonte ua risjell këngën e “Rrisim jetë tonë” nga Vaçe Zela.

Rrjedhin o mëngjeset,
rrjedhin si ujëvara,
ja kështu mes njerëzve,
jeta jonë hedh hapat

Hyj dhe unë mes tyre,
shtoj një fjalë, një kënge,
është kjo këngë e jetës,
për ty Shqipëri,
për ty Shqiperi moj nanë

Më merr në krahët e tua,
si merr femijën nëna,
qe ballin të ma puthi,
edhe dielli edhe hëna.

Une marr nga drita jote,
ti merr nga zemra ime,
dhe dorë për dore rendim,
e shtrenjta jeta ime.

Rrjedhin o buzëmbrëmjet,
rrjedhin kaltërojnë,
në një kënd të globit,
rritim jetën tonë

Hyj dhe unë mes tyre,
shtoj një fjalë, një këngë,
është kjo këngë per jetën,
për ty Shqipëri,
për ty Shqipëri moj nanë.

Më merr në krahët e tua,
si merr femijën nëna,
qe ballin të ma puthi,
edhe dielli edhe hëna.

Une marr nga drita jote,
ti merr nga zemra ime,
dhe dorë për dore rendim,
e shtrenjta jeta ime/KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme