Një universitet në Kanadë do të ketë një lëndë për Drake dhe The Weeknd: Çfarë do të mësojnë studentët?

27 Shtator, 2021 - 6:18 pm

Disa studentë do të kenë mundësinë që të mësojnë për Drake dhe The Weeknd.

Shkolla Krijuese e Universitetit Ryerson në Kanada do të ketë një lëndë e cila do të thellohet te jeta dhe talenti muzikor i artistëve kanadezë, bëri me dije universiteti në një njoftim për shtyp, transmeton KultPlus.

Kursi, i titulluar “Deconstructing Drake & The Weeknd,” (Zbërthimi i Drake & The Weeknd) do të ofrohet në semestrin e dimrit sipas profesorit Dalton Higgins, i cili do të japë mësim.

“Është koha që ikonat tona kanadeze të repit dhe R&B të njihen dhe të kanonizohen në mënyrë akademike ose ndryshe. Dhe është e rëndësishme për studiuesit dhe historianët që të shqyrtojnë skenën muzikore të Torontos ku lindi Drake/Weeknd dhe ndihmoi në krijimin e kushteve që ata të bëhen mega-të suksesshëm,” tha profesori për CNN, transmeton tutje KultPlus.

Zgjedhja e artistëve nuk është krejt rastësore.

“Ajo që njerëzit priren të harrojnë për Drake është se ai është në të vërtetë një shkrimtar i shkëlqyeshëm. Në vjershat e tij ai përdor të gjitha llojet e figurave letrare si metaforat, pentametrin jambik, krahasimet, kështu që ne do të zbërthejmë tekstet e tij dhe do të shqyrtojmë sesi ai i bashkon këngët.”

Përpos këtyre, studentët do të mësojnë edhe në lidhje me anën sipërmarrëse të artistëve, për shembull si gjenerojnë të ardhura, rolet e tyre si ambasadorë të markave, si dolën nga “origjina modeste” etj. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme