‘O ku ka si ti o moj Kosova ime, moj shqiponja përmbi gur’ (VIDEO)

25 Shtator, 2023 - 3:50 pm

“Rrjedhë në këngë e ligjërime” mbetet një ndër veprat kryesore të krijimtarisë artistike shqiptare, shkruan KultPlus.

E kënduar në origjinal nga Vaçe Zela, kjo këngë është një himn për Shqipërinë.

E sjellur në shumë versione, interpretimi i tenorit, Ramë Lahaj mbetet i veçantë.

KultPlus ua sjell videoklipin dhe tekstin e kësaj kënge:

Eh i fortë po shndrit ai diell
dhe burimi këngë, lugjeve i përcjell

Eh i fortë po ngroh ky diell
edhe trimat nëpër mend mi sjell,
mi përkëdhel.

Nga ky zë i tokës sime
flasin shekujt me gjëmime,
edhe besa e shqiptarit shkon
brez më brez.

2x
O ku ka si ti, o Shqipëria ime,
Moj fisnikja përmbi gur.
Rrjedh në këngë e ligjërime,
ballëlartë je me flamur!

Eh i fortë po bien ai tel
e lahuta tingujt mi çon larg,
m’i përcjell.

Eh i forte po bjen ai terr
çlirimtarët nëpër mend mi sjell,
du ti perkdhel.

Nga ky diell i kohës sime
shndrisin shekujt ne agime,
edhe shpata e Kastriotit zjarr
flakeron.

2x
O ku ka si ti, o moj Kosova ime,
Moj shqiponja përmbi gur.
Rrjedh në këngë e ligjërime,
ballëlartë je me flamur!

2x
O ku ka si ti, o moj Kosova ime,
Moj fisnikja përmbi gur.
Rrjedh në këngë e ligjërime,
ballëlartë je me flamur! / KultPlus.com

Të ngjajshme