Pse njerëzit e pëlqejnë kaq shumë Lana del Rey?!

22 Shtator, 2021 - 3:48 pm

Nuk është një nga artistet që shet pafund albume, apo bën shumë lekë me shitje. Nxjerr shumë rrallë këngë, por të gjitha janë të pëlqyera. Nëse ende nuk e ke dëgjuar muzikën e saj, mjafton t’i kushtosh disa orë dhe do të biesh në dashuri me tekstet dhe meloditë qetësuese të këngëve të Lana del Rey.

Por pse është kaq e pëlqyer Lana del Rey?

1. Me këngët e saj të transporton në një ambient komplet tjetër.

Nëse mundohesh të dëgjosh këngët e Lanës me kufje dhe me vëmendje, do të transportojnë në një mjedis komplet tjetër, pasi janë vërtet hipnotizuese. Secila këngë tregon një histori të vetën që të bën pjesë të njëbote imagjinare.

2. Trajton shpesh tematikën e dashurisë së vërtetë.

Lana me të vërtetë trajton fuqinë e emocioneve të forta, nostalgjinë dhe të qenit i verbër në dashuri. Ajo i çmon meshkujt në këngët e saj dhe vepron sikur të mund të bëjë gjithçka për ta, pavarësisht se si e trajtojnë. Kjo gjë është e vështirë, por kur jemi të dashuruar me të vërtetë, jemi joegoistë, edhe nëse na trajtojnë keq. Dashuria është poetike, dramatike dhe disa herë e dhimbshme të paktën për disa shpirtra të ndjeshëm. Por nuk duhet të jetë kështu, dashuria duhet të jetë e thjeshtë, duhet të jetë argëtuese. Lana na thote se dashuria është diçka që ia vlen të luftosh për ta pasur, edhe pse mund të kemi ngelur me zemër tëthyer kohë më parë.

3. I kushton shumë rëndësi kulturës.

Lana del Rey nuk ka videoklipe të realizuara në mënyrë totalisht moderne, por i ka si një ndërthurje të sëvjetrës me të renë. Kjo gjë i jep edhe veçanti, pasi në çdo këngë të saj, mund të dallosh një aspekt të njëkulture tjetër, apo të së shkuarës, gjithmonë të përshtatur me përmbajtjen e teksteve të këngëve të saj.

4. Nuk është e përqendruar vetëm në një zhaner muzikor.

Lana është vërtet e mrekullueshme në zhanera të ndryshëm muzikor. Muzika e saj mund të klasifikohet si pop art, por ajo ka edhe disa këngë të cilat janë më të lidhura me muzikën grunge, rap, opera, jazz, r & n & b, klasike. Çdo album është i ndryshëm nga tjetri, nuk ka të bëjë vetëm me muzikën, por edhe me atmosferën, pamjet dhe kuptimin. Për më tepër, në këngët e saj ne arrijmë të shohim se si transformohet Lana si person, por edhe mënyrën se si mendimet dhe ndjenjat e saj po ndryshojnë.

5. Mban kontakte shumë të mira me fansat e saj.

Ajo thjesht i do shumë fansat e saj dhe është gjithmonë gati të flasë me ta. Lana madje i përqafon dhe i puth në koncertet e saj. Nuk ka rregull të artë në koncertet e saj. Të gjithë ata që mund t’i afrohen mjaftueshëm Lanës gjatë turneut ose jetës së përditshme, mund të takohen lehtësisht me të. Për më tepër,ajo me të vërtetë kujdeset për fansat e saj dhe dëshiron t’i njohë ata më shumë. Kjo gjë i jep shumë pikënjë artisti. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme