“Renuo” e Memli Kelmendit, interpretohet dhe regjistrohet në Belgjikë (VIDEO)

17 Shtator, 2018 - 1:00 pm

Vepra Renuo e kompozuar nga Memli Kelmendi për piano solo është interpretuar dhe incizuar në Ghent/ Belgjikë, konkretisht nga pianisti Lukas Huisman.

Lukas Husman njihet për përformimin e veprave kontemporane, i cili ka doktoaruar pikërisht me temen “new virtuosity in Late Romantic, Modernistic music and New Complexity.”

Vepra për piano “Renuo” është kompozuar muaj më parë dhe për herën e parë është interpretuar muajin e kaluar nga pianisti Agron Shujaku në Maqedoni.

Vepra Renuo shumë shpejtë do të interpretohet edhe në disa vende të tjera dhe në vitin 2019 do të jetë pjesë e një Label shumë të rëndësishëm./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme